Pécs

Próbatermet neveznek el Kocsis Zoltánról

Próbatermet neveznek el Kocsis Zoltánról

A Pannon Filharmonikusok zenekar próbatermét Kocsis Zoltánról neveik el november 9-én, a zenekar egy évtizeden keresztül élvezhette a világhírű zongoraművész, karmester és zeneszerző szakmai mentori támogatását.

Kocsis Zoltán állandó vendégkarmesterként minden évadban fellépett, a koncertek teltházat vonzottak. A zenekar közleménye kiemeli: "a rendkívül intenzív és tartalmas közös munkák emlékére" nevezik el a próbatermet a művészről. Az ünnepélyes teremavatás november 9-én 18 órakor lesz, amely után tartják meg a PFZ Kocsis Zoltánra emlékező, három részből álló pécsi koncertsorozatának első hangversenyét.

 

Próbatermet neveznek el Kocsis Zoltánról a Pécsi Kodály Központban

A Pannon Filharmonikusok Zenekar Kocsis Zoltánra emlékező, három részből álló pécsi koncertsorozatot indít

 

A fiú címet viselő esten zongorán közreműködik Kocsis Krisztán; vezényel Bogányi Tibor. A sorozat műsorának összeállításakor Kocsis Zoltán legkedvesebb zeneszerzőinek műveiből válogatott az együttes: műsorra kerülnek Beethoven, Rahmanyinov, Richard Strauss, Kurtág György, Bach és Bartók Béla darabjai - olvasható az írásos összegzésben. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

 

MTI/T.D.