Pécs

Pécsett ruház be a Hanon Systems

Pécsett ruház be a Hanon Systems

A dél-koreai tulajdonú, autóalkatrész-gyártó Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra.

Az új munkahelyek túlnyomó része Pécsett jön létre zöldmezős beruházással, a város és a környék lakói számára csaknem 450 álláslehetőséget teremt a beruházó. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a Dél-Dunántúl munkaerő-tartalékai jelentősek, ezért Baranya megyében hamarosan újabb befektetők jelenhetnek meg. A Hanon Systems pécsi és székesfehérvári üzemeiben készülő klímakompresszorok a Volkswagen, az Audi, a Peugeot, a Ford, a BMW és más nagy gyártók autóiba kerülnek, a rétsági üzemben pedig alumíniumöntvényeket állítanak majd elő - tette hozzá.

 

Pécsett ruház be a Hanon Systems

A Hanon Systems klímakompresszorai nagy gyártók autóiba kerülnek

 

Hoppál Péter, a pécsi beruházást fogadó baranyai választókerület országgyűlési képviselője felidézte, hogy a Hanon Systems 1990-ben jelent meg Magyarországon, jelenléte ezért - mint fogalmazott - egyidős a magyar demokráciával. A beruházást üdvözölve kiemelte a dél-dunántúli iparfejlesztés jelentőségét, és hozzátette, hogy az országban ez az egyetlen térség, amely még szabad munkaerővel rendelkezik.