Pécs

Nemzetközi konferencia a PTE-n

Nemzetközi konferencia a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara ad otthont június 16. és 23. között nemzetközi földmegfigyelési konferenciának, melyen rangos szakemberek előadási hangzanak el.

A konferencián több mint huszonöt ország csaknem száz szakembere vitatja meg, hogy a műholdak segítségével milyen információk gyűjthetőek a bolygó környezeti állapotáról. A NASA, az Európai Űrügynökség (ESA), a prágai Károly Egyetem és a PTE földrajzi intézetének szervezésében megvalósuló konferencián a Google üzletágvezetője ismerteti a cég legújabb földmegfigyelési alkalmazásait, továbbá angol szakemberek adnak átfogó képet az ESA űrfelvételeinek gyakorlati alkalmazásáról.

 

Nemzetközi földmegfigyelési konferenciát rendeznek a pécsi egyetemen

Nemzetközi földmegfigyelési konferenciát rendeznek a pécsi egyetemen

 

Jeff Masek, a NASA Lansdsat elnevezésű földmegfigyelési programjának tudományos igazgatója tart előadást a projekt jövőbeli terveiről, Francesco Sarti, az ESA földmegfigyelési központjának oktatási igazgatója értekezik majd az európai ügynökség hasonló tevékenységéről. Mellettük francia, svájci, osztrák kutatóintézetek és cégek ismertetik az élelmiszerbiztonság, az illegális fakitermelés, a környezeti katasztrófák űrből történő megfigyeléseinek lehetőségeit.

 

/T.D.