Pécs

Miért jó az ülésfűtés?

Miért jó az ülésfűtés?

A legtöbb autónak még nem szériatartozéka az ülésfűtés. Ezt sokan nem is hiányolják, ugyanakkor egyre többen vannak, akik tudják mekkora ajándék ez a funkció autójukban, főleg a hideg, téli napokon.

Tehát a fagypont és az alatti hőmérséklet sokszor vízválasztó télen. Minden reggel azért drukkolni, hogy az akkumulátor kibírta-e az éjszakát, majd jeget kaparni, és közben fűteni az autót... sokunknak ismerős élmény, azaz rutin.


Aztán ott van még az is, hogy a reggeli készülődésben nem mindenki tudja megoldani, hogy a felmelegített autó várja őt a ház előtt. Főleg, ha az utcán parkolnak, nem saját garázsban. Az északi országokba szánt autókban már egy ideje van lehetőség arra, hogy egy gombnyomással felfűtsék az autót, a hideg időben értjük már ennek a fontosságát! Sokunknál az működik, hogy apa kirohan, beindítja az autót, amíg anya felöltözteti a gyerekeket, majd ha beszálltak az autóba, levetkőzteti őket. Nem egyszerű a téli elindulás!


Kinek kell az ülésfűtés?

Mindekinek. Miért? Egyrészt, hogy növelje a komfortérzetünket a hideg időben. Másrészt vannak felfázásra hajlamos nők, férfiak és gyerekek. Ha ők beülnek egy olyan hideg autóba, ami a fagyos hidegben kint parkol, akkor joggal aggódhatnak azért, hogy ne legyenek betegek.


Melegítsük az autót ülésfűtéssel


Általában a vezetőülésre korlátozódik az ülésfűtés, de könnyen elképzelhető hogy a többi utas is megirigyeli a melegséget, és ők is szeretnének egyet-egyet maguk alá!


Ülésborító vs. beépíthető ülésfűtés

Az ülésfűtés típusai a fűthető ülésborító és a beépíthető verzió. Aki egyszer valamelyiket is kipróbálta már, könnyen és gyorsan hozzászokik az élményhez! A szerencse az, hogy utólag is beépíthető az autókba az ülésfűtés. Az ülésfűtés elhivatott rajongói ezt meg is teszik. Ez a megoldás tovább tart és kényelmesebb a használata, de tény, hogy komoly autókárpitozási munka és elektromossági feladatokat is meg kell oldani, hogy használhassuk, ezért csak hozzáértő szakemberrel végeztessük el a feladatot! Lehet, hogy drágább, de megéri az árát!


A fűthető ülésborító élettartama általában rövidebb, de anyagilag kisebb terhet jelent, nem áll napokig az autónk az autókárpitosnál, és ha többet veszünk belőle, minden utasunk feneke alá juthat belőle. Egészségünk érdekében is jó beruházni rá, plusz karácsonyi ajándéknak sem utolsó!