Pécs

Megkezdődött a 10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Megkezdődött a 10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

A 10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, amely hétfőig tizenöt produkcióval és négy táncházi rendezvénnyel várja a közönséget. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Kodály Központban.

Az államtitkár kijelentette, hogy "a magyar táncművészet napjainkban él, és élőbb, mint valaha". Reményét fejezte ki, hogy az egy évtized alatt szakmai-művészeti eseménnyé alakult rendezvénysorozaton idén is telt házas érdeklődés lesz. Emellett a kulturális fejlesztésekről is beszélt, kiemelte a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. 1,7 milliárd forintos "állami megerősítését".

 

10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Hoppál Péter beszédet mondott a tánctalálkozó megnyitóján. Balról Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, jobbról Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója

 

Páva Zsolt polgármester mérföldkövének nevezte a tánctalálkozót, emlékeztetve arra, hogy a Pécsi Balett 1961-es megalapítása jelentette a város jelenlegi kulturális arculatának "első ecsetvonását". A tánctalálkozón fellép többek között a Magyar Nemzeti Balett, az izraeli Kamea Dance Company, a Győri Balett, a Frenák Pál Társulat és a Közép-Európa Táncszínház.

 

/T.D.