Pécs

Lerakták az új repülőgépgyár alapkövét

Lerakták az új repülőgépgyár alapkövét

A Magnus Aircraft Zrt. 5,16 milliárd forintos beruházással épít új repülőgépgyárat Pécsett, melyhez a kormány 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A magyar vállalat  a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készülő kétüléses repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas, valamint egy olyan gépet, amely szintén kompozit anyagból készült és nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, így alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége, mint más gépeknek. Az első ütemben egy 2000 négyzetméter alapterületű összeszerelő-üzemet, illetve irodaépületet alakítanak ki, a későbbiekben pedig egy 6000 négyzetméteres kompozitüzem is épül.

 

A Magnus Aircraft a 5,16 milliárd forintos beruházással épít repülőgépgyárat Pécsett

A Magnus Aircraft a 5,16 milliárd forintos beruházással épít repülőgépgyárat Pécsett

 

A létesítmény minimum 105 embernek ad majd munkát, évente pedig minimum 200 repülőgépet fog gyártani. Az első ütem kivitelezése szeptemberben indul, és a tervek szerint 2018. április végére elkészül. A repülőgéptörzsek gyártására és felületkezelésére szolgáló kompozitüzem a jövő év végére épülhet fel. A vállalat termékeinek elsődleges piaca az Egyesült Államok és Kína.

 

/T.D.