Pécs

Közel tízezren vettek részt a pécsi Kultúrával a családokért programokon

Közel tízezren vettek részt a pécsi Kultúrával a családokért programokon

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Kultúrával a családokért elnevezésű projektjében két év alatt csaknem tízezren vettek részt. A Zsolnay Kulturális Negyedben mintegy ötszáz ingyenes, a családokat támogató programot szerveztek.

Vincze Balázs, a kulturális holding ügyvezetője az eredményeket összegezve azt hangsúlyozta: nemcsak szórakozásra és kikapcsolódásra adtak lehetőséget, hanem tudást, tartalmat és segítséget nyújtottak a szülőknek, nagyszülőknek és a családosoknak. Görgőy Rita családszociológus, a projekt szakmai vezetője a részletekről elmondta, hogy krízishelyzeteket megelőző és kezelő, valamint ismeretátadó és élményadó programokat, tanácsadásokat, workshopokat, illetve készségfejlesztő tréningeket, művészetterápiás foglalkozásokat is tartottak.

 

Közel tízezren vettek részt a pécsi Kultúrával a családokért programokon

Csaknem tízezren vettek részt a Kultúrával a családokért elnevezésű projektben


Őri László, Pécs kultúráért felelős alpolgármestere kiemelkedően sikeresnek értékelte a kezdeményezést. A programok közül méltatta a ringató foglalkozásokat, illetve a Szülőakadémia című sorozatot, amelynek keretében mások mellett Bagdy Emőke pszichológus és Pál Ferenc atya is tartott előadást Pécsett. A városvezető a tavalyi Családok évére utalva kitért arra is, hogy megújul a baranyai megyeszékhely bölcsődei és óvodai intézményhálózata és felújítják a gyermekorvosi rendelőket is. A Kultúrával a családokért programsorozat a Széchenyi 2020 program Védőháló a családokért című projektjébe illeszkedett, és az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.