Pécs

Korszerűsítik a betegellátást a pécsi klinikán

Korszerűsítik a betegellátást a pécsi klinikán

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja összesen csaknem 1,6 milliárd forintos hazai és európai uniós forrásból korszerűsíti a betegellátást.

A közlemény szerint a pénzt egészségügyi dolgozók képzésére, a betegbiztonság növelésére, a mesterséges megtermékenyítés esélyének növelésére, az ápolás körülményeinek javítására, valamint korszerű diagnosztikai eszközök beszerzésére fordítják. Bővítik a sürgősségi és az egynapos ellátásban dolgozók létszámát: a továbbképzéseknél a hiányszakmákban dolgozó szakorvosokra és szakdolgozókra fókuszálnak.

 

Csaknem 1,6 milliárd forintból korszerűsíti a betegellátást a pécsi klinika

Csaknem 1,6 milliárd forintból korszerűsíti a betegellátást a pécsi klinika

 

A korszerű ultrahangkészülékek vásárlásával az urológiai műtőben használt laparoszkópos ultrahang-berendezést cserélik le. A kardiológiai diagnosztikában eddig nem alkalmazott érvizsgálat elvégzésére nyílik majd lehetőség a fejlesztésnek köszönhetően. A lombikbébi-eljárásban már eddig is komoly eredményeket ért el a PTE, a sikert tovább növelhetik a pályázat keretében beszerzendő új eszközök. A gyermekklinika fül-orr-gégészete, a reumatológiai és immunológiai klinika fizikoterápiás részlege, a traumatológiai és kézsebészeti klinika műtője és az urológiai klinika kap új felszereléseket. Az aneszteziológiai és az intenzív terápiás ellátást ultrahangkészülékek és gépi lélegeztetők beszerzésével fejlesztik. A betegek komfortjának növelését az új, többfunkciós, állítható betegágyak beszerzése szolgálja.

 

MTI/T.D.