Pécs

Kormánytámogatás a PVSK sportinfrastruktúra-fejlesztéseiehez

Kormánytámogatás a PVSK sportinfrastruktúra-fejlesztéseiehez

Rákossy Balázs jelentette be, hogy 2017 és 2019 között az állam összesen 4,6 milliárdos támogatást nyújt a Pécsi Vasutas Sportkör sportinfrastruktúra-fejlesztéseihez.

Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár közölte, hogy a PVSK fejlesztései a klub mind a 12 szakosztályát érinteni fogják, melyek eredményei megjelennek majd a PVSK utánpótlás-nevelésében, egyúttal új dimenzióba helyezik a klub működését. A tervek szerint 2019 nyaráig megújul a PVSK Verseny utcai sporttelepe és régi sportcsarnoka. A régi, leromlott állapotú futballstadionban 800 fős, modern lelátó készül, megújul az atlétikapálya, a labdarúgók és az egyéni sportágakat űzők számára munkacsarnok épül és parkolókat is kialakítanak. Továbbá lecserélik a tetőszerkezetet, megújul a játéktér és a vizesblokkok.

 

Kormánytámogatás a PVSK sportinfrastruktúra-fejlesztéseiehez

A tervek szerint 2019 nyaráig megújul a PVSK Verseny utcai sporttelepe és régi sportcsarnoka

 

Rákossy Balázs az eseményen kitért arra is, hogy a beruházások végrehajtója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, azok minden részeleme közbeszerzés-köteles lesz. Felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szeptember eleji pécsi látogatásakor volt a sportkör vendége. A találkozón szóba került egyesületi terveket a miniszterelnök támogatta; a döntésről szóló kormányhatározat a múlt héten jelent meg. 

 

MTI/T.D.