Pécs

Költözik a pécsi állatkert, hétvégén búcsúznak

Költözik a pécsi állatkert, hétvégén búcsúznak

Több mint 1,2 milliárd forintból, 100 százalékos támogatási intenzitással fog megújulni a Pécsi Állatkert. A májusi hosszú hétvégén búcsúznak a régi helytől is.

- Ez a nagy volnumenű fejlesztés nemcsak turisztikai, hanem Pécs régóta megoldatlan vízbázis-védelmi szempontjából is kiemelten fontos - mondta sajtótájékoztatóján Nagy Csaba alpolgármester. Az újonnan létrehozott "Mecseki Ökoturisztikai Élménypark kialakítása a pécsi állatkert funkcióbővítő fejlesztésével és a kerékpár turisztikai infrastruktúra fejlesztésével” című projekt, az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, 100 százalékos támogatásintenzitással, több mint 1,2 milliárd forintból valósulhat meg.
Dr. Merza Péter a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, céljuk, hogy a felújítással az állatkert minden törvényi előírásnak megfeleljen; az Állatkert, mint turisztikai attrakció megőrizze és növelje versenyképességét és növelje látogatószámát.
A fejlesztés során létrehön egy ökoturisztikai park és fogadóközpont, a jelenleg Pécs belárosában működő Akvárium-terrárium is az állatkertbe költözik, valamint a Mecsextrém Park és a Remete rét között kialakítanak egy kerékpározásra alkalmas útvonalat is.
Nagy Csaba alpolgármester még elmondta, a várhatóan 2015 tavaszán záruló projekt eredményeképpen biztosítottá válik Pécs város vízbázisának védelme és az állatkert modern turisztikai igényeknek megfelelő, ökológiai és fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó fejlesztése.

A májusi hosszú hétvégén BúcsúZOO
A pécsi állatkert funkcióbővítő fejlesztésének megkezdése előtt május 1-je és 4-e között egy búcsú-buli, a BúcsúZOO kerül megrendezésre az állatkertben. A program célja, hogy egy emlékezetes utolsó találkozással tudjanak búcsúzni az érdeklődők állatkerti kedvenceiktől az átépítés idejére. Egy kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató, élményekkel teli, vidám találkozásban lesz részük a hosszú hétvégén a pécsi állatkertbe látogatóknak. A megszokottnál „egy kicsit közelebb kerülhetnek” az érdeklődők az állatokhoz, hisz több kifutóra szervezetten bemehetnek és etethetik, simogathatják az állatokat. A rendezvényen sor kerül látvány-etetésekre, légvár és jótékonysági plüssállat vásárra, mellyel az új állatok érkezését lehet támogatni. A kedvezményes jeggyel látogatható program alatt a felnőttek részletes képet kaphatnak arról, hogyan újul és szépül a pécsi állatkerta fejlesztések hatására.

ZBT