Pécs

Karácsonyi online bevásárlás okosan

Karácsonyi online bevásárlás okosan

Egyre közkedveltebb az online vásárlás az ünnepek előtt is. Rengeteg időt, sorbanállást és esetenként benzint takaríthatunk meg, ha a fotelből rendelünk. Válasszuk ki a legelőnyösebb vásárlási és fizetési módot!

Hogy meg is kapjuk az árut

Alapvetően két fajta ‘forrásból’ rendelhetünk a netről: webshopból és aukciós portálról. Nagy a különbség: az első típusú webáruházban kereskedők árulnak, számlával, jótállással. Az aukciós gyűjtőportálokon viszont sok esetben használt terméket vehetünk, számla illetve jótállás nélkül. Kell-e mondani, hogy a biztonságos vásárlást az internetes vásárlás első típusa nyújtja?

Ám webshop esetén is érdemes utánanézni az alábbiaknak:

- ki üzemelteti az oldalt;

- szerepel-e a csomagküldésre jogosító nyilvántartási szám;

- szerepel-e cím, cégjegyzékszám, adószám;

- Illetve nézzük meg a vásárlói visszajelzéseket is!

 Ha lehet, a személyes átvétel mellett döntsünk

A legbiztonságosabb rendelési forma a személyes átvétel. Hiszen ha odamegyünk a helyszínre, akkor mielőtt fizetnénk, látjuk, azt kaptuk-e, amire számítottunk.

Ha postán vagy csomagküldő szolgálattal érkezik az áru - ez gyakoribb -, akkor nincs mód arra, hogy elálljunk a vételtől. Akkor lehetséges, és érdemes visszaküldeni a megrendelt terméket, ha az sérülten, felbontva érkezik.

Az átvételi pontok vagy a csomagautomaták szintén bevett módot jelentenek a megrendelt termék felvételére.  


Hogyan fizessünk kényelmesen és biztonságosan?

A ‘legkellemesebb’ mód az utánvételes fizetés, készpénzzel vagy kártyával. Ilyenkor biztosan a kezünkben van a nagybácsikánk karácsonyi ajándéka, mikor kifizetjük.

Egy komoly webáruházban nyugodtan kiegyenlíthetjük a megrendelt termék árát előre. Ez ünnepekkor meglehetősen praktikus, hiszen a rendeléssel a fizetést is elintéztük, és tisztán látjuk a számlánkat.


Kényelmes online fizetés


Ha profi és megbízható céget választunk, nem lehet gond; általában egy vagy két hetes  áruvisszaküldési garanciát vállalnak ezek a webáruházak.

Emellett számos szolgáltatás létezik már, ami megkönnyíti a dolgunkat, és prémium vásárlási élményt biztosít.


Válasszunk profi megoldásokat

Egyes brandek pontgyűjtő hitelkártyája többet nyújt, mint egy hagyományos hitelkártya. Ha ezzel vásárolunk, minden alkalommal pontokat gyűjtünk. Ezeket személyesen is levásárolhatjuk, emellett rendszerint még egy sor más kedvezményben is részesülünk, amelyek kimondottan jól jönnek az év végi költekezés során.

A PayPal segítségével rendelve nem kell mindig megadnunk bizalmas bankszámla- és hitelkártya adatainkat, amelyek így biztonságban vannak. Az eladó nem a számlánkhoz fér hozzá, csak a PayPal fiókunkhoz. Ez a megoldás egyben kényelmes és gyors is, ám nem minden webáruház ajánlja fel.

Számos esetben - például étteremben - rendkívül kellemes fizetési forma a Barion használata. Biztonságosan tudunk bankkártyával vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni ezen keresztül.

Ne feledkezzünk meg a MasterPass digitális tárcáról sem: ez szintén a vásárlók biztonsága érdekében kifejlesztett ‘új generációs’ szolgáltatás.

Ezekkel a megoldásokkal időt és esetenként pénzt spórolhatunk, és egyben ezek garantálják, hogy nem senki sem fér hozzá az adatainkhoz és a pénzünkhöz.