Pécs

Jótékonysági- és gyermekkoncertek Pécsett

Jótékonysági- és gyermekkoncertek Pécsett

A Pannon Filharmonikusok zenekar adventi műsorprogramjában gyermek-, jótékonysági és karácsonyi hangversenyek is szerepelnek, újévi koncertjét pedig január 2-án tartja.

A Kodály Központban a Mikulás és karácsony ünnepe kerül a középpontba december 5-én a tipegőknek, december 9-én pedig Jézus Szíve (Pius) Templomban az óvodás korosztály számára. Ugyancsak december 5-én este tartják a Pécsi Jótékony Nőegylet karitatív célú, Nekem nincs ebédem elnevezésű jótékonyági hangversenyét a koncertközpontban. Az egyesület már 20 éve dolgozik azért, hogy azok a gyerek is ingyenes iskolai étkezéshez jussanak, aki kimaradtak az állami szociáláis hálóból.

 

 

pécsi székesegyház ad otthont a PFZ Nékünk gyermek született című karácsonyi ünnepi hangversenyének december 20-án, ahol az alkalomhoz illő, elsősorban barokk művekkel, neves szólistákkal és a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórussal együtt várják a zenészek a közönséget. A közlemény szerint Pécs egyik "legexkluzívabb társadalmi eseményét", az együttes újévi díszhangversenyét január 2-án tartják a Kodály Központban. Továbbá február 3-án, az Amerikai anzix elnevezésű koncerten a jövőre éppen száz éve született Leonard Bernstein örökzöld műveiből válogat a zenekar.

 

MTI/T.D.