Pécs

Interdiszciplinális konferencia a PTE-n

Interdiszciplinális konferencia a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában többek között a háromdimenziós nyomtatással előállított protézisek, a személyre szabott medicina, a szövetnyomtatás és a rehabilitációs robotika is terítékre kerül a kétnapos konferencián.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a konferencián a 3D-nyomtatás orvosbiológiai felhasználását járják körül a 15 országból érkező előadók. A III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencián három szekcióban összesen 39 előadást tartanak 15 témáról, amelyek három workshoppal is kiegészülnek. A tanácskozáson szó lesz továbbá a 3D-technológiával előállított protézisekről, a rehabilitációs robotikáról, a személyre szabott medicina lehetőségeiről és a szövetnyomtatásról.

 

III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia a Pécsi Tudományegyetemen

A háromdimenziós nyomtatással előállított protézisek, a személyre szabott medicina, a szövetnyomtatás és a rehabilitációs robotika is terítékre kerül a konferencián

 

A szövetnyomtatás technológia már ma is képes bőr- és csontszövet előállítására, amely segítségével új lehetőségek nyílnak meg a súlyos égési sérülésekkel küzdők és balesetet szenvedők kezelése terén. A remények szerint a belátható jövőben teljes emberi szervek - köztük szív és máj - előállítására is mód nyílik. A PTE 3D-program programja 2015-ben alakult meg, 1,8 milliárd forint támogatásbl négy kar oktatói és hallgatói valósítják meg a kitűzött célokat.

 

MTI/T.D.