Pécs

Hazánk legmodernebb MR-készülése Pécsett található

Hazánk legmodernebb MR-készülése Pécsett található

Mintegy 350 millió forintos beruházás keretében Magyarország legmodernebb mágneses rezonanciás, kutatási és klinikai diagnosztikai célú készülékét helyezték üzembe a Pécsi Diagnosztikai Központban.

A PDK több mint két évtizede működik a Pécsi Tudományegyetem iddegtudományi klinikai tömbjében, a 3 tesla térerejű Siemens Magnetom Prisma típusú berendezéssel pedig a német kutatóegyetemek technológiai színvonala költözött az egyetemre. Az eszköz a baranyai betegek érdekét szolgálja, előnye a pontosabb képalkotás, a mérések alatt csökken a zajterhelés és bizonyos vizsgálatokat kontrasztanyag nélkül tudnak elvégezni. A nagyobb felbontásnak köszönhetően az idegrendszer kisebb elváltozásait pontosabban képesek lokalizálni, nagy érzékenysége következtében pedig újfajta vizsgálatok elvégzésére is alkalmas.

 

Magyarország legmodernebb mágneses rezonanciás, kutatási és klinikai diagnosztikai célú készülékét helyezték üzembe a Pécsi Diagnosztikai Központban

Magyarország legmodernebb mágneses rezonanciás, kutatási és klinikai diagnosztikai célú készülékét helyezték üzembe a Pécsi Diagnosztikai Központban

 

A berendezés minden jelenlegi klinikai és kutatási igényt kielégít - összegzett Dóczi Tamás idegsebész, a PDK ügyvezető igazgatója, aki arra is kitért, hogy az MR-készülék a következő öt év szoftveres fejlesztéseit is képes lesz befogadni. A PDK nonprofit jelleggel működik, a megtermelt nyereséget technológiája fejlesztésébe fekteti. A Pécsi Diagnosztikai Központban évente mintegy 4500 beteg vizsgálatát végzik el.

 

/T.D.