Pécs

Hátrányos helyzetű diákokat segítő programot indít a pécsi egyetem

Hátrányos helyzetű diákokat segítő programot indít a pécsi egyetem

A Pécsi Tudományegyetem hátrányos helyzetű diákok számára készségfejlesztő programokat indít, hogy segítse bekerülésüket a felsőoktatásba, elsősorban a matematikai, a természettudományi, az informatikai és a műszaki szakokra.

Az intézmény közleménye szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 788 millió forintos forrásából megvalósuló projektben a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a PTE konzorciumi partnere. A program az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával valósul meg 2021. október végéig. A kezdeményezés fő céljai között említették a hátrányos földrajzi, társadalmi, gazdasági helyzetből származó fiatalok képzettségi szintjének javítását, felsőfokú végzettséghez jutásuk elősegítését főként az általuk alulreprezentált szakokon.

 

Hátrányos helyzetű diákokat segítő programot indít a pécsi egyetem

A Pécsi Tudományegyetem hátrányos helyzetű diákok számára készségfejlesztő programokat indít, hogy segítse bekerülésüket a felsőoktatásba

 

Ezen felül a matematikai, a természettudományi, az informatikai és a műszaki szakokra való jelentkezés fokozása szerepel a célok között. A 6. osztálytól kezdődően a diákok számára nyári táborokat, szakmai versenyeket, pályaorientációs tréningeket, üzemlátogatásokat és élményműhelyeket is rendeznek - áll az összegzésben. A közleményben kitértek arra is, hogy az NJSZT elkötelezett az informatikai tehetséggondozás és informatikus utánpótlás-nevelés mellett, ezért kedvcsináló szakmai előadásokkal, programozási és robotika szakkörökkel, azokhoz kapcsolódó helyi táborokkal és a pedagógusok képzésével járul hozzá a projekt sikeréhez.

 

MTI/T.D.