Pécs

Fejlesztésekről nyílik Interaktív bemutató

Fejlesztésekről nyílik Interaktív bemutató

A Design Hét keretében a Pécsi Tudományegyetemen a Modern városok programban megvalósuló fejlesztésekből nyílik különleges, interaktív bemutató a pécsi Nádor Galériában.

Az október 22-ig látható bemutató célja, hogy a városlakók, diákok, leendő pécsi egyetemi hallgatók találkozhassanak az egyetemfejlesztési tervekkel. A PTE hagyományos és a legkorszerűbb infokommunikációs eszközök segítségével számol be az eddigi eredményekről és a jelenleg zajló építkezésekről, beruházásokról. A magyar kormány a Modern városok program részeként mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a PTE-t. Az fegyetemfejlesztés célja az intézmény versenyképességének erősítése, oktatási és szolgáltatási portfoliójának fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása.

 

Fejlesztésekről nyílik Interaktív bemutató

A PTE-n megvalósuló fejlesztésekből nyílik interaktív kiállítás

 

"A beruházásokon már most átlagosan 180 építőipari munkás dolgozik, tavaszra számuk eléri a 300 főt, az első félév végére meghaladja a 600-at" - áll az egyetem közleményében, amelynek megfogalmazása szerint "már most látható, hogy mitől lesz egyedi és megnyerő az egyetem kínálata". A PTE közölte, hogy a fejlesztésekben érintett összes egyetemi kar és szervezeti egység fejlesztéseit háromdimenziós makettek, elektronikus poszterek, videotartalmak és úgynevezett webséta segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

 

MTI/T.D.