Pécs

Egyesül az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola

Egyesül az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola

A Pécsi Sport Nonprofit Kft. bejelentette, hogy egyesül két pécsi úszószakosztály: az ANK Úszóklub a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül folytatja tovább működését, így a decemberi mexikói paraúszó-vb-n már azonos klubszínekben állnak rajtkőre.

"Az eddig is kiemelkedően eredményes két pécsi úszószakosztály, az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola a jövőben erőit egyesítve, közös irányítással igyekszik még előbbre sorolni a hazai szakosztályi ranglistán" - áll a közleményben.  Az ANK Úszóklubban Petrov Anatolij edző munkájának köszönhetően olimpián állhatott rajtkőre Jakabos Zsuzsanna, paralimpián pedig Sors Tamás és Pásztory Dóra, míg a PSN Zrt. Sportiskolájában számos korosztályos magyar bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok van.

 

Az ANK Úszóklub a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül folytatja tovább működését

Az ANK Úszóklub a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül folytatja tovább működését

 

A klubok vezetősége "a még eredményesebb jövő érdekében" úgy döntött, hogy egyesíti a két szakosztályt, amely a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül, de közös irányítással működik tovább - áll a közleményben. A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila a közleményben kiemelte, hogy a fúzióval még erősebbé válhat a sportág pécsi vonala. "A finanszírozásban és a létesítmények kihasználtságában is összehangoltabban tudunk dolgozni, ami a sportág és a sportoló gyerekek hasznára fog válni" - idézte a kommüniké Vári Attilát. 

 

MTI/T.D.