Pécs

Azok az égig érő karácsonyfák!

Azok az égig érő karácsonyfák!

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincsen két egyforma karácsonyfa sem. Fehér, vagy klasszikus, igazi vagy műfenyő – a variációk száma gyakorlatilag végtelen.

 

Vannak karácsonyfák, melyek örök népszerűségnek örvendenek, és vannak, melyek épp csak most kezdenek teret nyerni maguknak. Nézzük a legnépszerűbb fákat, melyekkel biztosan nem lőhetsz mellé!

A klasszikus piros

Ha a gyerekkorodból is ismerős, meghitt, hagyományos hangulatot árasztó karácsonyfára vágysz, akkor ne aggódj, erről most sem kell lemondanod! Vannak, amik sosem mennek ki a divatból, csupán arra ügyelj, hogy a karácsonyfára kerülő díszek, szalagok, gömbök és tobozok stílusukban passzoljanak. Érdemes előre eldönteni, hogy milyen színeket preferálnál a fán, ideális esetben kettőt, és ennek szellemében vásárold, vagy válaszd ki a díszeket. 

Fehér karácsony – kicsit másképp!

Nagy népszerűségnek örvend a fehér karácsonyfa. Akár műfenyőről beszélünk, melynek az összes ága és a levelei is fehérek, akár egy klasszikus fáról, mely csak és kizárólag fehérbe színbe öltözik majd – a mesébe illő hatás garantáltan nem marad el! 

Az előkelő arany ragyogás!

Letisztult ragyogásra vágysz? Borítsd aranyba a fádat! Ez egy olyan szín, mely sosem megy ki divatból. Kecses eleganciát sugall, mely jól mutathat lényegében bármilyen stílusú otthonban. Ne félj teleaggatni a fát! Itt most biztosan nem kell spórolnod a díszekkel!

Bátran legyünk kreatívak a díszítés megválasztásánál

A környezettudatos megoldások: kreatív fák

Egyre szélesebb körben elterjedt dekorációs mód karácsonykor a különféle DIY kreatív karácsonyfák bevetése. Ezek lényegében fa, és ezáltal fakivágás nélkül hozzák el otthonunkba az ünnepi hangulatot. Ezek lehetnek különböző például kartonból kivágott, vagy falra, mennyezetre rögzített megoldások, melyek egyediek, környezettudatosak és meseszépek tudnak lenni egyszerre. 

Amit semmiképp ne felejts el beszerezni

A díszeken és természetesen a fán kívül ne felejtsd el, hogy mindenképpen szükséged lesz egy létrára is! Egy plafoning érő fa díszítése könnyen meghiúsulhat ennek hiányában. És ne aggódj, a különböző összecsukható, fokos, lépcsős vagy teleszkópos, csuklós alumínium létrákat az ünnepek után is ezerféleképp hasznosíthatod majd!