Pécs

Átadták az Amalgam Fine Model Cars új pécsi gyártóüzemét

Átadták az Amalgam Fine Model Cars új pécsi gyártóüzemét

Az Amalgam Fine Model Cars mintegy százmillió forintos beruházással alakította ki új gyártóüzemét. A cég autógyárak és igényes gyűjtők számára különböző méretarányú, precíz autómaketteket gyárt.

A vállalat tavaly novemberben indult, jelenleg 62 embert foglalkoztat, ezt jövő év végére 120-ra akarják emelni. Idén több mint 200 autómakettet gyártottak, 2017-ben ötszáz darab fölé kívánják emelni termelésüket. Páva Zsolt polgármester modellértékűnek nevezte a fejlesztést. Az 1985-ben alapított angol Amalgam Collection cégcsoport kreatív igazgatója, Michael Niemas arról beszélt, hogy termékeik tervezésénél a legmodernebb technológiát használják, míg a maguk makettek kézműves darabok. 

 

 Amalgam Fine Model Cars

A termékeik tervezésénél a legmodernebb technológiát használják, míg a maguk makettek kézműves darabok

 

A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében készült el, a mintegy 700 négyzetméteres terület felújítására nettó 100 millió forintot fordítottak. Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője örömtelinek nevezte, hogy a munkahelyteremtő beruházás európai uniós forrásból valósult meg. A cég célkitűzése, hogy a jövőben Pécs legyen az európai autóipar autómakett- és tanulmányautó készítésének kiválósági központja.

 

/T.D.