Pécs

A Pannonpower 3,5 milliárd forintért vásárol tüzelőanyagot a térség agrárvállalkozóitól

A Pannonpower 3,5 milliárd forintért vásárol tüzelőanyagot a térség agrárvállalkozóitól

A pécsi erőművet üzemeltető Pannonpower kétszázezer tonna mezőgazdasági melléktermék felvásárlását tervezi idén is. Pannonpower a Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozik.

A cég ebben az évben is többségében a térség agrárvállalkozóitól szerzi be a Pécsen működő biomassza-tüzelésű erőmű működtetéséhez szükséges tüzelőanyagokat, mintegy 3,5 milliárd forintért. A mezőgazdasági melléktermékek hasznosítása mintegy 31 ezer 500 lakást és 450 közintézmény hőigényének kielégítését segíti.

 

A pécsi erőművet működtető Pannonpower idén is 3,5 milliárd forintért vásárol tüzelőanyagot a térség agrárvállalkozóitól

A pécsi erőművet működtető Pannonpower idén is 3,5 milliárd forintért vásárol tüzelőanyagot a térség agrárvállalkozóitól

 

A kogenerációs - azaz egyszerre villamos- és hőenergiát is előállító - erőmű emellett mintegy 220 gigawattóra villamosenergiát is előállít évente. Tájékoztatásuk szerint, mivel a biomassza-tüzelés szén-dioxid-semleges technológia, a szalmatüzelésű erőmű évente több mint 150 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki.

 

MTI/T.D.