Pécs

850 milliós foglalkoztatási program indult

850 milliós foglalkoztatási program indult

850 millió forintos európai uniós forrást kapott a baranyai megyeszékhely önkormányzata és partnerei hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását segítő program megvalósítására.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott projekt végső célja, hogy 200-250 embert tartósan foglalkoztassanak a pécsi járásban, illetve Pécs szociális városrehabilitációs fejlesztésben érintett keleti részében. A program 2021 nyarára valósul meg, az önkormányzat mellett a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vesz benne.

 

 

850 millió forintos foglalkoztatási program indult Pécsen

A foglalkoztatási projektben Pécs Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vesz részt

 

A foglalkoztatás növelése érdekében rugalmas helyi szakképzési és átképzési rendszert, valamint hatékony, szektorokon átívelő együttműködéseket alakítanak ki. Az elmúlt években Baranyában és a pécsi kistérségben is sikerrel valósítottak meg a foglalkoztathatóság és foglalkoztatottság növelését célzó - uniós támogatású - projekteket. Ezek eszközei az alapvető munkaerőpiaci ösztönzők voltak: bér- és képzési célú támogatások, információszolgáltatás, illetve a mobilitás és a munkába járás támogatása.

 

/T.D.