Pécs

3D-s nyomtatási központot adtak át

3D-s nyomtatási központot adtak át

A Pécsi Tudományegyetemen háromdimenziós technológiákat alkalmazó nyomtatási központot adtak át. A létesítmény kiemelt szerepet játszik majd az oktatásban és a kutatásban.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, mintegy 650 millió forintos forrásából kialakított központot modern 3D-s nyomtatókkal, valamint speciális kutató- és mérőberendezésekkel szerelték fel. A PTE célja, hogy az összesen mintegy kétmilliárd forintos GINOP-forrással támogatott 3D-projektjén keresztül az orvosi ellátásban, a csúcstechnológiák alkalmazásában, valamint a kutatás-fejlesztés és az innováció területén "forradalmasítsa a régió fejlődését".

 

3D-s nyomtatási központot adtak át a Pécsi Tudományegyetemen

A háromdimenziós technológiákat alkalmazó nyomtatási központ kiemelt szerepet játszik majd az oktatásban és a kutatásban

 

Az elmúlt években a PTE felkerült a globális 3D-s térképre a nagy sikerű nemzetközi és interdiszciplináris 3D-konferenciáinak köszönhetően. A kutatási centrumot az egyetem műszaki és informatikai kara épületkomplexumában alakították ki, a korábban kari könyvtárnak otthont adó épületrészben. A kétszintes létesítmény egyszerre szolgál kutató, kísérleti és gyártóműhelyként, a részben szabadon látogatható felső szint közösségi, oktatási funkciókat is ellát majd - írta az egyetem.

 

MTI/T.D.