Pécs

25. alkalommal lesz gazdanap Szentlőrincen

25. alkalommal lesz gazdanap Szentlőrincen

Augusztus 10. és 12. közöt 25. alkalommal kerül sor Magyarország harmadik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárára, a szentlőrinci gazdanapokon csaknem 420 kiállító mutatkozik be.

Pohl Marietta, a szervezési feladatokat ellátó Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón közölte: az idei jubileumi vásár a szakma és a látogatók számára egyaránt vonzó lesz. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes vertikumát reprezentálják, illetve a helyi termékeket is népszerűsítik - mondta. Hozzátette, hogy ebben az évben a Horvát Köztársaság immár partnerországi minőségben képviselteti magát az eseményen, csaknem 50 kiállítóval.

 

Csaknem 420 kiállító lesz a 25. szentlőrinci gazdanapokon

A jubileumi vásár a szakma és a látogatók számára egyaránt vonzó lesz

 

A kiállítók többsége az idén is gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás, mellettük őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a vásár több tízezer négyzetméteres területén. Emellett a rendezvényen a helyi termékekről és a precíziós gazdálkodásról szóló konferenciát, állattenyésztési fórumot és a baranyai mezőgazdasági szakközépiskolák számára vetélkedőt tartanak. A Nemzeti Vágta előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát is akkor rendezik meg.

MTI/T.D.