Pécs

13 bemutatót tervez a jövő évadban a Pécsi Nemzeti Színház

13 bemutatót tervez a jövő évadban a Pécsi Nemzeti Színház

Tizenhárom új bemutatóval - műfaji és stílusbeli sokféleséggel - várja a Pécsi Nemzeti Színház a 2019/2020-as évadban a közönséget.

Mint írták, új prózai előadások készülnek a nagyszínház, a kamaraszínház és az N. Szabó Sándor-terem színpadán egyaránt. Májusban már előbemutatóként színre kerül Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabja, Friedrich Schillertől az Ármány és szerelem a nagyszínházban lesz látható, akárcsak Moliere vígjátéka, Az úrhatnám polgár, amely Rudolf Péter első pécsi rendezése. A klasszikus jellegű darabok mellett több kortárs művel is várja a nézőket a kamaraszínház: elsőként a Panthera című "szabadulójáték" elevenedik meg Kertész Erzsi könyve alapján. Az elveszett Csontváry című, pécsi kötődésű darab bemutatóját a Mobil című produkció követi Funk Iván rendezésében. Ismét Pécsen rendez Anger Zsolt, ezúttal Vinnai András Fúrnitúrját.

 

13 bemutatót tervez a jövő évadban a Pécsi Nemzeti Színház

 

Az N. Szabó Sándor-teremben Köles Ferenc előadásában készül monodráma Tar Sándor novellái alapján. Vendégjátékként a bérletes előadások között szerepel majd a műsorban az És Rómeó és Júlia című egyfelvonásos is, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter szereplésével. A zenés előadások kínálatban szerepel "egy igazi családi musical", az Oliver!, Bizet Carmenje, és "opera-patchwork" meghatározással A vihar kapujában című produkció. A Pécsi Balett és a PNSZ koprodukciójában mutatják be a Csipkerózsikát, amely már májusban látható lesz a hetedik Pécsi Családi Színházi Fesztivál nyitóelőadásaként. A Carl Orff Carmina Burana című művéből készült balettelőadás premierjét pedig szeptemberre időzítik.

Pécsi Nemzeti Színház beszámolt arról is, hogy az idei évadot várhatóan mintegy 125 ezres nézőszámmal zárják és a következő művészeti idényben tartani kívánják ezt a magas nézettséget. A teátrum emellett fontosnak tartja megerősíteni a középiskolás korosztály érdeklődését a színházi műfajok iránt. A színház arculata a következő hónapokban fokozatosan megújul, annak részeként a pnsz.hu címen rövidesen új honlap várja a látogatókat.