Baranya megye

Új iskolaépületet építtet a Baranyai Református Egyházmegye

Új iskolaépületet építtet a Baranyai Református Egyházmegye

Több mint 1,3 milliárd foirntból készül el 2019 elelére azaz új iskolaépület Pécsett, amelyet a Baranyai Református Egyházmegye épített. A 3200 négyzetméteres, 12 tantermes ingatlan 440 általános iskolás elhelyezését biztosítja majd, a Pécsi Református Kollégium Engel János utcai létesítményei mellett kap helyet.

Indoklása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán elnyert támogatásból finanszírozott projektre azért van szükség, mert amíg a kollégium társtagintézményei, az internátus, a gimnázium és az óvoda modern körülmények között működhet, a húszéves általános iskola diákjai négy, korábban raktárnak használt épületben tanulnak.

 

Pécsi Református Kollégium

Pécsi Református Kollégium

 

A Pécsi Református Kollégium új épületében a 14 tantermen kívül lesz informatika és technika szaktanterem, természettudományi labor, féltornaterem, tetőkert, szabad téren pedig kosárlabda- és egyebek mellett strandröplabdapálya is. Kádár Péter, a Pécsi Református Kollégium főigazgatója elmondta, hogy a kollégium intézményeiben mintegy ezren tanulnak, diákjaik kiemelkedő eredményeket érnek el természettudományos versenyeken, így az általános iskolájuk iránt nagy az érdeklődés a tankötelessé váló gyermekek szüleinek körében.

 

/T.D.