Baranya megye

Komlói óvoda- és iskolafelújítás

Komlói óvoda- és iskolafelújítás

A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola megújul, míg a Szent Bernadett óvoda új épületet kap mintegy 1,7 milliárd forintos beruházás keretében.

Az alapkőletételen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere fontosnak nevezte az iskolai hit- és erkölcsoktatás és a mindennapos éneklés. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza, megsokszorozza - idézte a miniszter Kodály Zoltánt. Komlóról szólva elmondta, hogy a baranyai településről példát vehetnek azon városok, amelyek úgy gondolják, valamikor erősek voltak, ma azonban nem látják a jövőjüket. 

 

Megújul a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola

Megújul a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola, és új épületet kap a Szent Bernadett óvoda

 

Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy Kodály Zoltán 1945-ben Pécsett hirdette meg nemzetközivé vált programját, a most megújuló komlói iskola pedig az ország első Kodály típusú ének-zenei általános iskoláinak egyike lett. Jelezte, az európai uniós és hazai támogatásnak köszönhetően a régi, elavult ingatlan helyett épülő új óvodaépületet a jövő év nyarán, míg a tornateremmel, szaktantermekkel bővített és korszerű eszközökkel ellátott iskolát 2019 tavaszán adhatják át.
 

MTI/T.D.