Baranya megye

Három baranyai takarékszövetkezet egyesül

Három baranyai takarékszövetkezet egyesül

November 30. után Dél Takarékszövetkezet néven működik tovább a dél-dunántúli régióban meghatározó Szigetvári-, Mecsek-, valamint Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet.

Az egyesülési szándékot nem rég írásban is megerősítették, a cél, hogy erősödjön a piaci szerepük a térségben. A takarékszövetkezetek közleményében kiemelték, hogy a Dél Takarék egy mérethatékony, "a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező" szövetkezetté válik, amely a korábbiaknál is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt, összesen mintegy 60 ezer lakossági, 12 ezer vállalkozói, és több mint 120 önkormányzati ügyfelének.

 

Egyesül a Szigetvári-, Mecsek-, valamint Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet

Egyesül a Szigetvári-, Mecsek-, valamint Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet

 

A fúzió a takarékszövetkezeti integrációs törekvésekkel teljesen összhangban van - ismertették jelezve, hogy az év végéig 12 takarékszövetkezeti hitelintézet jön létre, "átalakítva és tovább erősítve ezzel a szektort". A már meglévő termékeik mellett új, kedvező ajánlatokkal élhetnek ügyfeleik, új konstrukciójú hiteleket vehetnek igénybe. "A megnövekedett tőkének köszönhetően nagyobb hitelezési volumenre lesz lehetőségünk" - jelezte Osztrogonácz Gábort, a Szigetvári Takarék elnök-ügyvezetője. A fiókhálózat jelentősen szélesedik: ügyfeleik 6 megyében, mintegy 50 fiókban intézhetik pénzügyeiket.

 

MTI/T.D.