Baranya megye

Fejlesztik a szigetvári kórházat

Fejlesztik a szigetvári kórházat

Európai uniós forrásból indulnak fejlesztések a szigetvári kórházban, a négy program keretében összesen 810 millió forintot nyert a 70 ezer ember ellátásáért felelős intézmény.

A 410 ágyas, közel 460 szakembert foglalkoztató kórház mintegy 250 millió forrásból újítja fel hat szakrendelőjét. Akadálymentesítik továbbá a kórház főbejáratát és parkolóját, és a  2016 márciusában üzembe helyezett, 860 napelemből álló parkot 243 millió forintból tovább bővítik. Berecz János főigazgató elmondta, hogy 51 szakdolgozó és 6 szakorvos áprilisban kezdődő képzését, a tandíjukat, tanszereiket, az útiköltségüket és a résztvevők ösztöndíját, illetve helyettesítésük költségét is egy 176 millió forintos pályázatból fedezik majd.

 

Fejlesztik a szigetvári kórházat

A szigetvári kórház bővíti 860 napelemből álló parkját

 

További, csaknem 145 millió forintos forrás jut a 2016-ban kialakított sürgősségi betegellátó osztály személyzeti feltételeinek biztosítására. Az elmúlt 7 évben 3,5 milliárd forint pályázati forrás érkezett a kórházba, a 2010-es 1,8 milliárd forinthoz képest pedig mára mintegy 2,7 milliárdra nőtt az intézmény árbevétele. A pályázatok célja, hogy az intézmény munkatársai minél jobb körülmények között tudjanak dolgozni, illetve, hogy a gyógyulást kereső betegek magas színvonalon kapják meg a szükséges terápiát.  

 

MTI/T.D.