Baranya megye

Aquapark épül Pécsett

Aquapark épül Pécsett

A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése döntött a közel húszmilliárd forintos állami forrásból megépülő új multifunkcionális sportcsarnokról, uszodáról, illetve ahhoz kapcsolódó aquaparkról.

A Modern városok program keretében a Füzes dűlő elnevezésű városrészben, az Expo Centertől délre tervezett nagyberuházás korábban a városlakók bevonásával zajlott konzultáció során "elsöprő igényként" fogalmazódott meg. A megszavazott előterjesztés szerint "a városban évtizedes hiányokat pótló, korszerű, fenntartható sportkomplexum létrehozása minőségi előrelépést jelenthet Pécs sportéletében". A tervek szerint egy 14 ezer négyzetméteres sportcsarnok és uszoda mellett csaknem 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő és wellnesslétesítmény épül.

 

Aquapark épül Pécsett

Új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark épül Pécsett

 

A komplexumban egy 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek. A létesítmény a városi szabadidő-sportéletre is jótékony hatást gyakorolhat, valamint a mindennapos testnevelésben is kiemelkedő szerepet játszik majd. A kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére, a tervek szerint  2019-ig elindul a kivitelezés.

 

/T.D.